nieuws

Zwolle wil WRZV-hallen vervangen voor nieuwbouw op andere plek

Gemeente Zwolle zoekt andere plek voor WRZV-hallen
Gemeente Zwolle zoekt andere plek voor WRZV-hallen © RTVOost / Ruud Dilling
De WRZV sporthallen op de Voorsterpoort in Zwolle kunnen het best worden gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw op een andere locatie. Het gemeentebestuur heeft het oog laten vallen op het terrein van Beers Stork naast het Kamperpad.      
De WRZV hallen is een belangrijke voorziening voor sportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen in Zwolle. Maar de accommodatie is gedateerd en het onderhoud is matig tot slecht.

Huidige plek biedt te weinig ruimte

Het stadsbestuur onderzocht de mogelijkheden met de accommodatie: renovatie van het bestaande complex, sloop en nieuwbouw op de huidige locatie of nieuwbouw op een locatie elders in de stad. Uit het onderzoek blijkt dat zowel renovatie als nieuwbouw op de huidige plek te weinig ruimte biedt om alle wensen van gebruikers én het parkeren goed op te kunnen lossen.
De voorlopige conclusie is dat nieuwbouw voor de toekomst het beste scenario is. Daar hangt wel een stevig prijskaartje aan, maar nieuwbouw op de juiste plek biedt een goede oplossing voor alle gebruikers, met voldoende parkeerruimte voor auto´s en fietsen.
Wanneer nieuwbouw in beeld komt is er een voorkeur voor de voormalige Beers Storklocatie naast Kamperlijntje.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.