nieuws

Online game moet inwoners Twente bewuster maken over spoorveiligheid goederenvervoer

De veiligheidsregio Twente gaat met een online spel inwoners informeren wat ze kunnen doen als het mis gaat op het spoor.
Het spel is onderdeel van een nieuwe campagne over het spoorvervoer van gevaarlijke stoffen. 'Hoe spoort het' is het resultaat van een proef die een aantal jaren in de gemeente Borne heeft gedraaid.
De campagne richt zich op inwoners in heel Twente die dicht bij het spoor wonen. "Met het spelelement willen we spelenderwijs informatie overdragen en laten zien hoe je je kunt voorbereiden op een incident", aldus Rob Welten, portefeuillehouder spoorveiligheid van de Regio Twente en burgemeester van Borne.
"Het zijn moderne tijden dus zochten we een aantrekkelijke manier om mensen te informeren". De campagne start op vier september en loopt tot en met december.

Forse overschrijding

Het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor in Twente neemt toe. In 2015 zijn ruim 3000 wagons brandbare gassen door Twente gereden via Deventer - Almelo - Hengelo, terwijl het risicoplafond is gebaseerd op 210 wagons met brandbare stoffen per jaar.
De regio pleit al jaren voor een drastische verlaging van het aantal wagons, maar wil intussen de inwoners zo goed mogelijk informeren wat ze kunnen doen als het mis gaat. Volgens Welten is de kans relatief klein maar als het gebeurt kunnen de gevolgen groot zijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.