nieuws

Ministerie gaat in gesprek met vliegveld Teuge en Aeroclub Salland

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat op korte termijn in gesprek met de directies van vliegveld Teuge en Aeroclub Salland. Dat is één van de uitkomsten van een overleg vanavond tussen staatssecretaris Sharon Dijksma en de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland.
Daarnaast is afgesproken dat er meer toelichting komt over de vliegroutes zoals die in een brief aan de Tweede Kamer zijn afgesproken. De belangrijkste factoren die hebben geleid tot de beoogde vliegroutes zijn de uitgangspunten van de Alderstafel en om zo min mogelijk mensen te hinderen. 

Opheldering over vlieghoogtes

De provincies hebben opheldering gevraagd over de vlieghoogtes over de provincies. Ook hier wil het ministerie meer toelichting over geven. Zonder enige verwachting te wekken, wil het ministerie onderzoeken of er nog ruimte is voor eventuele aanpassingen. 
Tot de herinrichting van het luchtruim, dat op z'n vroegst in 2023 zal gebeuren, wordt dit volgens het ministerie echter erg ingewikkeld. De provincies en het ministerie hebben afgesproken samen op te blijven trekken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.