nieuws

Kampen wil 'krachtig signaal naar Den Haag' na dodelijk ongeluk op N50

"We gaan vanochtend met het college bespreken welk krachtig signaal wij vanuit Kampen uit laten gaan om dit zo snel mogelijk op te lossen." Dat zegt wethouder Gerrit Jan Veldhoen van Kampen. Gisteren kwamen twee mensen om het leven bij een frontale botsing tussen twee auto's op de N50 bij Kampen.
Bij het ongeval op de Eilandbrug tussen Ens en Kampen kwamen een 23-jarige man uit Giethoorn en een 61-jarige man uit Hattem om het leven.
"In de eerste plaats willen we natuurlijk onze medeleven betuigen aan de families. Het blijkt maar weer eens hoe desastreus het kan zijn als verkeersstromen elkaar raken."

Gevaarlijkste weg van Overijssel

De N50 wordt geregeld 'de gevaarlijkste weg van Overijssel genoemd. "Daar word je niet vrolijk van, daar ben je niet trots op", zegt Veldhoen.
"Ik sprak gisteren met iemand die zei 'ik ga die weg niet meer over'. Als je dat soort signalen al krijgt, dat mensen uit angst de weg al vermijden, dat geeft wel te kennen hoe de weg beleefd wordt."

Den Haag

De N50 is een Rijksweg en valt dan ook niet onder de verantwoordelijkheid van Kampen. Voor Kampen zit er dan ook niets anders op dan de problemen en het gevaar onder de aandacht van het Rijk te brengen. "Wij als Kampen zullen keer op keer moeten benadrukken in Den Den Haag dat er iets moet gebeuren. En misschien hebben we daar ook wel de provincies bij nodig. Los van het feit dat je graag een goede doorstroming wil hebben, is verkeersveiligheid nummer één."
Het gevaar zit volgens Veldhoen in de overgang van een weg van twee keer twee rijstroken naar een flessenhals. "Dan zie je niet alleen opstopping, maar ook dat mensen toch de andere weghelft kiezen of daar door omstandigheden op terecht komen. Als daar geen beveiliging tussenzit, dan kan dat zo gemakkelijk gebeuren. Dan vrees ik dat we er met dat tragisch ongeval van gisteren er niet zijn en dat zou ik heel ernstig vinden."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.