nieuws

Onderzoek naar ongeluk attractie Truckfestijn Balkbrug duurt nog weken

Ongeluk op Truckfestijn in Balkbrug
Ongeluk op Truckfestijn in Balkbrug
Het onderzoek naar het ongeluk met de attractie Dropzone in Balkbrug gaat nog enkele weken duren. Dat zegt Lex Benden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Berichten dat het vaker mis is gegaan bij het bedrijf Action Events, dat met de attractie in Balkbrug stond, herkent Benden niet.
Volgens de woordvoerder is een grote concurrentiestrijd gaande tussen FunGroup en Action Events, die allebei in de verhuur van extreme attracties zitten. De bedrijven zouden er niet vies van zijn om de ander zwart te maken en een slaatje te slaan uit een incident bij de ander. 

Politie wacht onderzoek NVWA af

De politie wacht het lopende onderzoek van de NVWA eerst af. Als uit het onderzoek van de warenautoriteit een strafbaar feit naar voren komt, dan start de politie een eigen onderzoek. Tot nu toe wijst echter alles op een technisch mankement. 
Zaterdag raakte een 27-jarige man uit Dedemsvaart gewond bij een sprong uit de twintig meter hoge bungeejumpattractie. Na de sprong moet een speciale kabel de snelheid remmen. Maar de hoofdkabel knapte en de man viel zeven tot tien meter naar beneden. Hij liep hierbij meerdere botbreuken op.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.