nieuws

Gemeente Dalfsen wil garant staan voor Gay Pride Lemelerveld

De gemeente Dalfsen is bereid om garant te staan voor het financiële gat van 4000 euro, dat de organisatie van de Gay Pride Lemelerveld op de begroting tekort komt. De gemeente reageert daarmee op het nieuws over het afblazen van het evenement.
Wethouder Jan Uitslag is verbaasd over de berichten dat de organisatie het doorgaan van het evenement, dat op 22 juli in Lemelerveld gehouden zou worden, niet meer ziet zitten.

Gemeente verbaasd over afblazen Gay Pride Lemelerveld

"We hebben afgelopen vrijdag de vergunning afgegeven en weten niet beter dan dat het door zou gaan", zegt Uitslag. Het nieuws werd bekend toen een van de optredende artiesten RTV Oost liet weten dat zijn optreden tijdens de Gay Pride Lemelerveld niet doorging.
Via radio 3FM heeft een woordvoerder van de organisatie dat vanochtend ook bevestigd. Hij liet weten dat de kaartverkoop tegenvalt, mede veroorzaakt doordat er weinig publiciteit gemaakt kon worden omdat de gemeentelijke vergunning lang op zich liet wachten.
Financieel tekort hoeft geen showstopper te zijn
Maar volgens de wethouder treft de gemeente Dalfsen geen blaam. "De vergunning is inderdaad laat afgegeven, maar dat komt doordat de organisatie de aanvraag pas op 3 juli heeft ingediend. We hebben vervolgens binnen vijf dagen groen licht gegeven om het evenement te organiseren."
"Ik vind het jammer dat het feest niet doorgaat, zeker gezien de achtergrond van waaruit het ontstaan is en gehouden wordt. Wat betreft het financiële tekort zijn we als gemeente zelfs bereid om garant te gaan staan. Voor ons hoeft een gat van 4000 euro op dit moment geen showstopper te zijn", aldus Uitslag.
De organisatie was vandaag de hele dag zowel voor RTV Oost als de gemeente Dalfsen niet bereikbaar voor commentaar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.