nieuws

Provincie ruimt deel afval op terrein afvalverwerker Talen in Staphorst op

Toezichthouders van de provincie Overijssel zijn maandag begonnen met het opruimen van een deel van het afval op het terrein van afvalverwerker Talen in Staphorst. Dat was volgens de provincie nodig, omdat er meer afval op het terrein lag dan volgens de provinciale vergunning is toegestaan.
Talen heeft al lange tijd een conflict met de gemeente Staphorst. Die zou afspraken met hem niet zijn nagekomen, waardoor Talen niet meer voldoende ruimte op het terrein had om zijn afval op te slaan.
De provincie Overijssel trad daarom eerder al op tegen afval wat illegaal werd opgeslagen. Er werd een boete opgelegd. Deze week oordeelde de Raad van State dat het optreden van de provincie terecht was.

Actie zou los staan van conflict

Volgens een woordvoerder van de provincie heeft het opruimen van het afval nu niets te maken met het langslepende conflict. Er zou simpelweg te veel afval op het terrein liggen, waardoor de provincie genoodzaakt zou zijn in te grijpen. De kosten voor het opruimen komen volgens de provincie voor rekening van Talen.
Talen bevestigt in een reactie dat de provincie op zijn terrein aan het werk is. Hij wil verder niet op de kwestie ingaan.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.