nieuws

'Vaker problemen remsysteem zoals gebruikt bij dramatische bungeejump Balkbrug'

Ongeluk met bungeejump in Balkbrug
Ongeluk met bungeejump in Balkbrug
Het remsysteem zoals dat werd gebruikt bij de dramatisch verlopen bungeejump op 8 juli in Balkbrug, heeft al vaker problemen veroorzaakt. Dat blijkt uit onderzoek van de Telegraaf. Bij het ongeluk in Balkbrug raakte een 27-jarige man uit Dedemsvaart ernstig gewond bij een sprong uit een twintig meter hoge attractie Dropzone.Â
Na de sprong moet een speciale kabel de snelheid remmen, maar de hoofdkabel knapte in Balkbrug en de man viel zeven tot tien meter naar beneden. Hij liep hierbij meerdere botbreuken op. 

'Fabrikant: stop gebruik systeem'

De Telegraaf meldt dat de Nederlandse buitensportondernemers deze week van de Amerikaanse producent te horen hebben gekregen dat ze per direct moeten stoppen met het gebruik van het systeem.
Behalve door Action Events, het bedrijf dat de attractie Dropzone in Balkbrug aanbood, wordt het systeem door meer outdoorbedrijven gebruikt. Het gaat om evenementenondernemers en pretparken, meldt de krant.

Koord eerder beschadigd

De fabrikant garandeert dat de lijn die wordt gebruikt zeshonderd sprongen meegaat, maar het koord is veel eerder beschadigd geraakt. In Balkbrug was de lijn nagenoeg nieuw toen die knapte.    
Het ongeluk op 8 juli in Balkbrug wordt onderzocht door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Er is van dat onderzoek nog geen bevestiging van problemen met het remsysteem. Het onderzoek van de NVWA gaat naar verwachting nog enkele weken duren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.