nieuws

Raad Deventer neemt weer geen besluit over herinrichting Grote Kerkhof

De gemeenteraad van Deventer neemt vandaag geen besluit over de herinrichting van het Grote Kerkhof. Na het zomerreces wil de raad bekijken of het onderwerp überhaupt nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wordt besproken.
Deventer wil het Grote Kerkhof, het plein voor het stadhuis, autovrij maken en herinrichten. Nu is het een grote parkeerplaats. Er ligt een plan om van het plein een groot verhoogd stenen podium te maken, een stadspodium. Dat plan kost 2,7 miljoen, maar er is vanuit de binnenstad veel weerstand tegen dat plan.
De discussie erover speelt al een tijd. In 2012 stemde de gemeenteraad van Deventer al in met het plan voor het autovrij maken van het Grote Kerkhof. Dat zou gebeuren bij de oplevering van het nieuwe stadskantoor. Dat stadskantoor staat er al een tijd, de auto's op het plein staan er ook nog steeds. Keer op keer wordt besluitvorming over het plein uitgesteld.

Controversieel onderwerp

Vandaag stond het onderwerp opnieuw op de agenda van de gemeenteraad, maar VVD, PvdA en Deventer Belang wilden dat het onderwerp van de agenda werd afgehaald. VVD-fractievoorzitter Daaf Ledeboer: "Nadat D66 enkele weken geleden uit de coalitie stapte, ging het college verder onder de voorwaarde dat er geen controversiële onderwerpen meer worden behandeld tot de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. Het onderwerp Grote Kerkhof valt daar wel onder".
Een meerderheid steunde de partijen om het onderwerp van de agenda te halen. Na de vakantie bespreekt de gemeenteraad of het onderwerp nog voor de nieuwe verkiezingen wordt afgehandeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.