nieuws

Vierdaagse-lopers Rolf en Hans gaan voor "Tour de France-gevoel" op dag 3

De Zeven Heuvelen staan op het Vierdaagse-programma van vandaag. Op papier de zwaarste dag, maar na de hitte van gisteren zijn Rolf en Hans niet bang meer. "De hele dag de tijd."
Hans Blom uit Almelo en Rolf Breemers uit Rijssen zijn het eens: de derde Vierdaagsedag is er eentje om naar uit te kijken.

Tour de France-gevoel

Bij Hans roept de wandeling over de Zeven Heuvelen rondom Groesbeek een Tour de France-gevoel op: "Komt door al die campers met mensen langs de weg die ons aanmoedigen. En de schitterende natuur ook. Qua beleving mijn favoriete dag."
Gisteren had hij het zwaar, vertelt de negenvoudig wandelaar: "Heel erg drukkend, zelfs toen de zon weg was. Drinken, drinken, drinken! En ik heb de hele dag de tijd, hè?"

Het lijf sputtert tegen

Ook Rolf vond het knap benauwd gisteren. Op acht kilometer voor de streep was de dertienvoudig deelnemer het zat: "Dan gaat het lijf tegensputteren. Mijn hoofd wil door, mijn lichaam niet. Over dat punt moet je heen, dat zal elke wandelaar herkennen."
Hij kijkt uit naar vandaag, op papier de zwaarste dag. "Als ik die veertig kilometer van vandaag heb gehad, ben ik er wel zo'n beetje. Het moet gek lopen wil ik hem dan niet uitlopen."

Hopelijk voor de bui binnen

De Buienradar voorspelt vanaf drie uur regen. Hans verwacht dan al binnen te zijn. "Ik loop dertig kilometer, hopelijk ben ik precies voor de bui binnen. Maar qua weer heb ik alles meegemaakt, dus een beetje regen overleef ik wel."
Rolf is van plan zich voort te laten stuwen door het publiek. "In die dorpjes is het overal groot feest, dat helpt. Maar helemaal gedragen door de sfeer? Je moet het uiteindelijk toch echt wel zelf doen, hoor."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.