nieuws

Top mengvoederfabrikant CAV Den Ham: 'Opstappen brengt fabriek in gevaar'

Directeur Gert Bargerman van mengvoederfabrikant CAV in Den Ham en de leden van de Raad van Commissarissen zijn niet van plan hun functies neer te leggen. "Opstappen is geen optie, want dan komt de bedrijfsvoering direct in gevaar", aldus de top van het bedrijf.Â
Een groep van 50 verontruste leden eist in een brief het directe vertrek van de directie en Raad van Commissarissen. De top voelt zich nu gesteund door een petitie van andere leden die volledig vertrouwen houdt in de top. Deze 100 leden willen dat de rust zo snel mogelijk terugkeert omdat anders de bedrijfsvoering in Den Ham direct gevaar loopt. 
Tot nu toe zweeg directeur Bargerman, maar bij RTV Oost doet hij voor het eerst sinds een intern conflict eind vorig jaar uitbrak, een boekje open. Ook voorzitter Martijn Timmermans van de Raad van Commissarissen komt aan het woord. Timmermans: "Ik krijg signalen dat de onrust niet alleen groot is onder ons personeel, maar ook bij de leden en de bevolking van Den Ham. Dat is niet goed."
Bargerman: "De eis om te vertrekken is niet leuk. Ik betreur dit. We willen vooruit met de mengvoederfabriek. Ik heb het idee dat met name leden in en om Den Ham zich verzetten, maar ik wil graag in gesprek blijven voor een mooie toekomst van de mengvoederfabriek."
De directeur is niet blij met het vonnis van de rechter die wil dat twee werknemers die op non actief stonden, weer in de fabriek aan het werk moeten. Bargerman: "We respecteren het vonnis van de rechter en er loopt nu een bemiddelingstraject om tot een goede oplossing met deze twee werknemers te komen."
Bargerman is zich ervan bewust dat hij het imago heeft van een buitenstaander en wellicht daarom weerstand op roept bij een deel van de achterban. "Ik woon niet in Den Ham en spreek geen dialect. Ik heb een veranderingstraject ingezet en verandering roept altijd weerstand op. Ik hoop dat we toch in gesprek kunnen komen."
De perikelen begonnen december vorig jaar toen zes kritische werknemers binnen CAV den Ham op non actief werden gesteld nadat zij in een brief forse kritiek hadden op directeur Bargerman. Hij werd in de brief onder meer beschuldigd van financieel wanbeleid. Volgens Bargerman zijn de meeste beschuldigingen niet waar en is andere kritiek ongenuanceerd. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.