nieuws

Vier jaar cel geëist tegen Enschedeër die drie mensen neerstak in Apeldoorn

Rechtbank Gelderland in Zutphen
Rechtbank Gelderland in Zutphen
Het Openbaar Ministerie (OM) eist een gevangenisstraf van vier jaar - waarvan één jaar voorwaardelijk - tegen een veertigjarige Enschedeër die op afgelopen kerstavond in het centrum van Apeldoorn drie mensen verwondde met een mes. Hierna werd hij zelf neergeschoten door de politie.
Het OM beschuldigt de man van poging tot doodslag. Hierbij heeft de officier van justitie rekening gehouden met mogelijke trauma's voor omstanders. "Zeker in deze tijd, waarin mensen leven in angst voor aanslagen, levert dit gevoelens van angst en onrust op."
De man liep op 24 december 2016 met een vriend door de Hoofdstraat in Apeldoorn. Toen er ruzie ontstond met een groep andere mannen, pakte de verdachte twee messen uit zijn jaszak. Deze droeg hij voor zijn werk bij zich. 

Blik van een waanzinnige

De man stak vervolgens onder invloed van drank en drugs in op twee mannen. Een derde slachtoffer werd geraakt toen hij de verdachte tegen wilde houden.
De officier van justitie spreekt van een man die "chaos en paniek veroorzaakte, door met de blik van een waanzinnige in het wilde weg mensen op straat neer te steken."

Man in voet geschoten

Toen de politie arriveerde, reageerde de man niet op oproepen om zijn messen te laten vallen. De politie voelde zich zodoende genoodzaakt om de man in zijn voet te schieten. Het OM concludeerde onlangs dat de politieagent die schoot hierbij juist handelde.
De rechtbank in Zutphen doet op 3 augustus uitspraak. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.