nieuws

Burgemeester Hengelo: "Aanvraag wedstrijd Plymouth Argyle kwam te laat"

FC Twente heeft de vergunningaanvraag voor een oefenwedstrijd van Jong FC Twente tegen het Engelse Plymouth Argyle te laat ingediend. Hierdoor kon burgemeester Sander Schelberg van Hengelo niets anders doen dan de wedstrijd verbieden.
"Als de vergunningaanvraag eerder was geweest, zoals met Everton wel was gebeurd, dan hadden we dat misschien kunnen voorbereiden", legt Schelberg uit. "Het was iets van de laatste dagen, dat is een veel te korte termijn."

Onbekende groep

Daarnaast kon de burgemeester weinig duidelijkheid krijgen over de grootte van de groep die uit Engeland zou komen. Plymouth gaf hier weinig informatie over. Hierdoor was niet duidelijk hoeveel politie er ingezet moest worden. "In Emmen werd verwacht dat er vierhonderd man zou komen. Daar is de wedstrijd ook verboden."
Mocht de wedstrijd wel door zijn gegaan, dan kwam de groep op eigen vervoer. "Dat is altijd onzekerder. Daar komt bij dat Plymouth een onbekende supportersgroep is. Dat is anders bij bijvoorbeeld Schalke 04", zegt Schelberg. De wedstrijd tegen Schalke gaat wel door.

Weinig contact met Plymouth Argyle

"Als Plymouth een paar maanden eerder was geweest, dan had het best door kunnen gaan. Je moet niet een week van tevoren met zoiets komen. Bovendien kwam er maar spaarzaam informatie uit Engeland."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.