nieuws

Beheerder legt beslag op stal De Hemmelhorst in Borne na uitblijven betalingen

De Hemmelhorst
De Hemmelhorst
Servicebedrijf Triple M heeft beslag laten leggen op stal De Hemmelhorst in Borne vanwege het uitblijven van betalingen door een van de investeerders van De Hemmelhorst. Dat meldt De Hoefslag.
Investeerder Sergey Maslov is niet met geld over de brug gekomen. De Rus werd in oktober 2016 in Rusland opgepakt voor de verduistering van een miljard roebel via een Russische bank naar diverse buitenlandse neprekeningen. 
Sindsdien ontving Triple M steeds minder geld uit Rusland. Hierdoor moest het servicebedrijf zelf de kosten voor De Hemmelhorst op zich nemen. Triple M beheerde De Hemmelhorst zowel operationeel als financieel.

Kosten opgelopen tot anderhalf miljoen

De kosten voor Triple M zijn volgens advocaat Stephan Wensing inmiddels opgelopen tot anderhalf miljoen euro. Daarom is vorige week beslag gelegd op het onroerend goed van De Hemmelhorst.
De stal kwam in januari 2016 in Russiche handen, toen Maslov De Hemmelhorst kocht van Jan Boomkamp. Dit deed de Rus om een jonge Russische amazone in Borne onder te brengen. Inmiddels is die amazone gestald in Duitsland.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.