nieuws

Krachtvrouwen van Deventer maken feestje van EK Vrouwenvoetbal

Wie in Deventer woont, is het vanavond vast niet ontgaan: een lange stoet van mensen, muzikanten en een rood-gele gebreide sjaal van ruim anderhalve kilometer lang. Dit allemaal onder het mom van een nieuwe verkiezing: 'Krachtvrouw van Voorstad 2017'.Â
Nadat de 'Krachtvrouw Voorstad 2017' was gekozen, liep het gezelschap van de Beestenmarkt richting het stadion de Adelaarshorst in Deventer om daar te genieten van de laatste poulewedstrijd van het EK Vrouwenvoetbal in Deventer.
"Wij doen dit omdat er zoveel sterke en krachtige vrouwen in de wijk wonen. Daarnaast komen vanavond alle sterke vrouwen uit Schotland en Spanje hier een wedstrijd spelen. Dus sloten we bij deze krachtige vrouwen aan en liepen we samen naar het stadion", vertelt organisator Kim Arntzen.

Krachtvrouw

Lotte Kammelar werd benoemd tot de eerste 'krachtvrouw' van de wijk Voorstad Deventer. "Dit had ik nooit verwacht. Natuurlijk streelt het een beetje je ego, maar ook alle andere vrouwen hier zijn krachtvrouwen", vertelt ze. 
Schotland won de wedstrijd met 1-0 van Spanje. Ondanks de nederlaag is Spanje toch door naar de kwartfinale. Zondag wordt er weer gevoetbald in de Adelaarshorst. Dan staat de kwartfinale tussen Engeland en Frankrijk op het programma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.