nieuws

Jumbo supermarkt in Deventer opgelicht door fraude met Toto-formulieren

Onder de Loep
Onder de Loep
Voor meer dan duizend euro gokken op voetbaluitslagen, en niet zelf maar de supermarkt laten opdraaien voor de kosten. Bij een filiaal van Jumbo aan de Constantijn Huygensstraat in Deventer zijn ze de dupe geworden van deze oplichtingstruc.
Op zondag 14 mei komt een man bij de informatiebalie staan. Hij wil zes keer gokken op de voetbalwedstrijd tussen Hannover 96 en VfB Stuttgart. Op zijn telefoon heeft hij Toto-formulieren ingevuld die de caissière moet scannen.

Man heeft te weinig geld bij zich

De man moet 1080 euro afrekenen. Maar hij heeft te weinig geld bij zich. Hij belooft binnen vijf minuten terug te komen. Maar dat gebeurt niet.
Na een tijdje voelen ze bij de supermarkt nattigheid. Zodra de telefoon wordt gescand betaalt de supermarkt de Toto al. De formulieren annuleren blijkt even later onmogelijk, omdat de voetbalwedstrijd al begonnen is. De man gokt dus gratis op de wedstrijd, Jumbo betaalt.

Tips?

De politie is op zoek naar de fraudeur. Tips over de man zijn welkom bij de opsporingstiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.    

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.