nieuws

SCD '83 Dedemsvaart start met voetbal voor gehandicapten

In september gaat de zogenoemde G-voetbal van start
In september gaat de zogenoemde G-voetbal van start
Na drie proeftrainingen gaat voetbalclub SCD '83 Dedemsvaart vanaf september definitief beginnen met de G-voetbalgroep, oftewel: voetbal voor gehandicapten.Â
Bij dit gloednieuwe team ligt de nadruk niet alleen maar op voetballen. "Plezier staat hier voorop", vertelt Gert Benjamins, bestuurslid van SCD '83.
"We hebben dan ook nog niet het doel om mee te doen met wedstrijden, maar misschien zit dat er op den duur wel in. Eerst gaan we ons bezighouden met plezier maken in combinatie met voetbaltechnieken."
Met een groepje van ongeveer tien spelers trapt het team het seizoen op 6 september af met een eerste training. Vanaf dan volgt er elke woensdagavond een training van een uur.

Plezier en techniek

De realisatie van het nieuwe voetbalteam is een samenwerking tussen de voetbalclub en welzijnsorganisatie De Stuw. De voetbaltrainers werken allemaal in de zorg en zijn ook allemaal actieve voetballers.
"De meeste deelnemers hebben een verstandelijke beperking en op deze manier kunnen we hen toch laten voetballen. We hadden in Dedemsvaart nog helemaal geen G-voetbal en dat vond ik echt een gemis. Ik vind het prachtig om te zien dat er toch zoveel animo is en dat de deelnemers zo enthousiast zijn", vervolgt Benjamins.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.