nieuws

OM eist werkstraf tegen vrouw uit Raalte voor mishandelen vreemdgaande partner

OM eist werkstraf tegen vrouw uit Raalte
OM eist werkstraf tegen vrouw uit Raalte
Wat gebeurde er precies toen een vrouw uit Raalte haar partner betrapte met een andere vrouw? Op die vraag moet de rechtbank in Zwolle antwoord geven. Tegen de Raaltense werd vandaag vanwege mishandeling een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden geëist.
Volgens de officier van justitie viel de 35-jarige moeder van zes kinderen haar toenmalige partner in het huis van een andere vrouw aan met een kandelaar. De man raakte gewond.

Man bloedend van straat geplukt

Hij werd midden in de nacht door gewaarschuwde politiemensen bloedend in Raalte van straat geplukt en naar het ziekenhuis gebracht. Daar vertelde de man dat hij was aangevallen door zijn vriendin, die de woning binnendrong waar hij op de bank lag te vrijen met een ander.
Volgens de man probeerde hij zijn partner naar buiten te werken uit angst dat het uit de hand zou lopen. Ze viel hem met een glazen kandelaar aan waarmee ze hem twee keer sloeg. Doordat de kandelaar kapot ging, werd onder meer een pees van zijn pols doorgesneden.
De 35-jarige verdachte vertelde vanmorgen in de rechtbank dat de man vader is van twee van haar zes kinderen. Ze zegt dat ze op de avond dat het allemaal gebeurde inderdaad wel boos was, maar dat de man haar meteen bij de keel greep.
Volgens de verdachte was dat niet voor het eerst. Ze verklaarde dat ze hem anders nog wel eens in zijn gezicht kon krabben, maar dat het die avond niet lukte: "kennelijk heb ik al zwaaiend met mijn armen de kandelaar gepakt en hem geslagen. Uit noodweer."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.