nieuws

25.000 mensen vieren 'machtig mooi feessie' op 29e Dicky Woodstock festival

Het Dicky Woodstockfestival in Steenwijkerwold heeft dit weekend een record aantal bezoekers getrokken. In totaal kwamen er zo'n 25.000 mensen, verspreid over drie dagen. Grote publiekstrekkers dit jaar waren onder meer Doe Maar en Rowwen Hèze.
Een legertje van bijna honderd vrijwilligers zorgde ervoor dat het festival vlekkeloos verliep. Organisator Henk Kranendonk kijkt terug op een geslaagde editie: "We willen het een beetje gemoedelijk houden. Er komt een breed publiek en we hebben allerlei soorten muziek. Het is een machtig mooi feessie".

Meer dan muziek

Op Dicky Woodstock traden niet alleen zo'n veertig bands en artiesten op, er waren ook allerlei andere publiekstrekkers zoals het traditionele Zwientie Tikken, een grote trekkertrek-wedstrijd, kinderactiviteiten en kermis. "Zwarte cross in het klein", noemen veel bezoekers het.
Het festival trekt bezoekers van alle leeftijden. Dat houdt het ook gezellig, weet Kranendonk. "Die jongeren zien ook dat ome Cor en tante Sjaan er zijn en die houden zich dan wel een beetje gedeisd".
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.