nieuws

EK-ambassadrice Maud Roetgering blikt terug op geslaagd EK

Maud Roetgering aan de koffietafel
Maud Roetgering aan de koffietafel
Ze heeft niet zo best geslapen: Maud Roetgering uit Enschede. De FC-Twentespeelster en ambassadrice van het EK Vrouwenvoetbal is 'heel blij voor de meiden' na het binnenslepen van de EK-titel gisteren in de Grolsch Veste in Enschede. Wel vraagt ze zich af waarom de vrouwen vanavond niet in Enschede gehuldigd worden, maar in Utrecht.
Aan de koffietafel neemt ze vanochtend de kranten door. Roetgering was gisteren bij de wedstrijd en vertelt vanochtend op Radio Oost dat ze zelf ook graag op het veld had willen staan. Het levert bij haar een dubbel gevoel op.

'Ultieme boost'

"De sfeer in het stadion was fenomenaal", vertelt Roetgering. "Ik denk dat niemand had verwacht dat het Nederlands elftal uiteindelijk in de Grolsch Veste terecht zou komen." Zij hoopt dat het EK en de succesvolle finale de 'ultieme boost' voor het vrouwenvoetbal in Nederland is.
De Oranjevrouwen worden vanavond gehuldigd in Utrecht. Doodzonde, aldus de voetbalster. Volgens haar hadden de voetbaldames gehuldigd moeten worden in de stad waar het allemaal is begonnen: Enschede.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.