nieuws

Retaildeskundige over failliete Tuunte: "ik zie niet dat ze iets fout hebben gedaan"

Retaildeskundige Cor Molenaar ziet niet dat de failliete modeketen Tuunte fouten heeft gemaakt. De ingezette koerswijziging van Tuunte kon niet op tegen de dalende winstmarges en aantallen bezoekers.Â
Molenaar acht een doorstart niet ondenkbaar. "Die kans is zeker aanwezig", maar hij ziet ook gelijk hobbels op de weg, want: "een nieuwe eigenaar kan niet hetzelfde doen". En dat is lastig, want wat kun je anders doen: "Ik zie niet iets dat ze fout hebben gedaan". 

koopgedrag verandert

Volgens Molenaar is het kopen op internet een van de grote oorzaken van het faillissement. "Vorig jaar is er 25 procent meer verkocht via internet, dat gaat ten koste van de omzet in de reguliere winkel". Daarnaast is het koopgedrag volgens hem veranderd. "Mensen geven steeds meer geld uit aan iPhones, apps, abonnementen, dat gaat allemaal ten koste van uitgaven aan mode". 

'het wordt nog erger'

Molenaar verwacht dat de klappen in de modebranche nog groter worden. Uiteindelijk verwacht hij dat er 'modeplatforms vergelijkbaar met Airbnb of Uber' gaan komen, en dan zullen er nog meer winkels verdwijnen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.