nieuws

Hengeloos gezin midden in noodweer Italië: omgewaaide bomen, beschadigde auto's

"Er was plotseling een harde wind, een pikzwarte lucht en heftige regen." Marieke Maholetti uit Hengelo en haar gezin zijn de vakantie in Italië met flink noodweer begonnen. "We zijn er net drie dagen!"
De hagelstenen zoals die vanmiddag aan het Gardameer vielen, die hebben ze niet gezien. Maar ook in de omgeving van Venetië liet het noodweer een spoor van vernieling achter. Marieke en haar gezin hebben daar op een camping een stacaravan. "Toen we hier kwamen hoorden we dat het de afgelopen tijd erg warm was geweest. Gisteren was het ook erg warm, maar vandaag sloeg het om."
Het noodweer dat over het gebied trekt laat duidelijk sporen na op de camping. "Toen we over de camping liepen, zagen we overal omgewaaide bomen, stacaravans die waren ontzet. Mensen huilend naast hun beschadigde auto's. Wij hebben gelukkig geen schade."
De komende dagen zijn de weersverwachtingen weer wat beter. "Maar we hebben wel een tasje met waardevolle spullen en paspoorten klaarstaan, mocht het nodig zijn", besluit Maholetti.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.