nieuws

Vrouw uit Goor eist in beslag genomen papegaai terug

Een inwoonster van Goor, Nicolien Rams, eist haar dieren terug die in juni door de dierenpolitie in beslag zijn genomen. Het gaat om drie honden, drie katten en een papegaai.
De dieren werden meegenomen, omdat de hygiëne bij de vrouw in huis onvoldoende was. De vrouw was op dat moment ernstig ziek en niet in staat om de dieren goed te verzorgen.

Illegaal dierenbezit

Bovendien kon de vrouw niet de juiste documenten tonen over de papegaai, waardoor de vogel als illegaal dierenbezit wordt gezien.
De vrouw vertelde dat ze het dier via Marktplaats had gekocht bij een particulier in Enschede. Inmiddels gaat het een stuk beter met de vrouw. Ze heeft hulp en haar huishouding is weer op orde.
Bij de inbeslagname is volgens de vrouw een fout gemaakt. Normaal zou iemand eerst een waarschuwing moeten krijgen. Maar dat is in deze situatie nooit gebeurd. Nu het beter met haar gaat, kan ze de dieren terug krijgen; ze moet daarvoor wel een vergoeding betalen van 5.400 euro. Dit zijn kosten voor de opvang van de dieren. 

'Niet eerlijk'

De vrouw vindt het niet eerlijk dat ze dit bedrag moet betalen, omdat de juiste procedure volgens haar niet gevolgd is. Aanstaande donderdag gaat de vrouw met de dierenpolitie in gesprek. Als dat volgens haar niets oplevert, wil ze naar de rechter. Ze heeft daarvoor een advocaat ingeschakeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.