nieuws

Hengelose huisartsen bezorgd over toekomst ZGT

Huisartsen uit Hengelo luiden de noodklok. De afdeling cardiologie in het Hengelose ZGT-ziekenhuis is tijdelijk gesloten, nu het ziekenhuis de personeelsbezetting niet rond krijgt. De Hengelose Huisartsen Vereniging vreest dat dit een voorbode is voor het verder uitkleden van de ZGT.Â
Na de vakantie gaan de cardiologen weer aan het werk, maar voorzitter Eddy Rijk van de Hengelose Huisartsen Vereniging ziet dat er steeds meer functies naar het ziekenhuis in Almelo gaan.  "Je kan al langere tijd niet meer bevallen in Hengelo, maar ook voor een acute beroerte of longontsteking moet je naar Enschede of Almelo."
De zorgen ontstonden doordat het ziekenhuis miljoenen moet bezuinigen. "We maken ons dan ook zorgen om het voortbestaan van een Eerste Hulp bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat die in Hengelo blijft bestaan. Ik hoor nu al van mensen dat het op de Eerste Hulp in Almelo erg druk is en dat ze lang moeten wachten."

Lokale politiek

Ook de SP uit Hengelo maakt zich zorgen om het voortbestaan van het ziekenhuis. Zij startte een petitie op het internet. Leden van de SP stonden vanmiddag op de markt in Hengelo handtekeningen te verzamelen.
"We zijn bang dat alles naar Almelo gaat. Als je gezond bent en twee auto's hebt, is het niet zo moeilijk om ergens anders heen te gaan. Als je hulpbehoevend bent, heeft het ingrijpende gevolgen als je naar Enschede of Almelo moet voor zorg", vertelt Marie-José Huis in 't Veld van de SP.
De SP wil alle handtekeningen overhandigen aan het bestuur van de ZGT. Het ziekenhuis zelf gaf aan begrip te hebben voor de zorgen die zijn ontstaan, maar kon geen uitgebreide reactie geven. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.