nieuws

Brand Albergen onder controle, nablussen gaat nog tijd duren

De brand bij Tasche Staalbouw in Albergen is onder controle. Het nablussen gaat nog wel een tijd duren. De brand brak vanochtend rond half tien uit en al snel sloegen de vlammen uit het pand. Het pand is verwoest.
De dikke zwarte rook was van verre te zien. Die zwarte rook werd veroorzaakt door de brandende dakbedekking, aldus een brandweerwoordvoerder. De politie adviseerde ramen en deuren gesloten te houden. Uit metingen is gebleken dat er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Gevaarlijke stoffen

In het pand stonden flessen met gas dat voor lassen wordt gebruikt. Een aantal is gesprongen, de brandweer heeft de rest uit het pand kunnen halen. Over de hoeveelheid gevaarlijke stoffen die zijn vrijgekomen is nog niets bekend.
De brandweer schaalde op naar zeer grote brand om zoveel mogelijk materieel ter plekke te krijgen. Er is onder meer een hoogwerker ingezet. Ook is een grootwatertransport aangelegd. De brandweer heeft ingezet op het voorkomen van overslag naar andere panden en dat is gelukt. 
Drie wegen van en naar Albergen werden afgesloten: de N744, de N745 en de N349. De laatste twee wegen zijn inmiddels weer open.
Vanwege vakantie was er niemand in het pand aanwezig. Er zijn dan ook geen gewonden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.