nieuws

Bloemencorso Vollenhove live te zien bij TV Oost

Bloemencorso in Vollenhove 2016
Bloemencorso in Vollenhove 2016
RTV Oost zendt op 26 augustus het bloemencorso van Vollenhove live uit. Het corso is ook te zien bij RTV Drenthe, Omroep Gelderland en Omroep Brabant.Â
Het Corso in Vollenhove is niet het grootste, maar wel het oudste Corso van Nederland. Vanaf 1905 is het Corso al met Vollenhove verbonden en tegenwoordig rijden meerdere corsowagens en showkorpsen voorbij. 
In 2016 won wagenbouwersgroep 'Fatal Attraction' met hun wagen 'Generaties' voor de derde keer op rij het Corso. De tweede prijs was voor Twee Nijenhuizen met 'Exodus' en de derde prijs werd gewonnen door Nameless met 'Medicijnman'.
Het Corso wordt traditioneel geopend door de nieuwgekozen Dahliakoningin en haar prinses. Voorafgaand aan het grote Corso vindt eerst nog het Kindercorso plaats.
Het bloemencorso van Vollenhove wordt live uitgezonden tussen 14.00 en 16.15 uur. 

Samenwerking regionale omroepen
Dit jaar zendt RTV Oost meerdere corso’s uit door een samenwerking tussen enkele regionale omroepen. Elk corso is te zien op de vier regionale zenders. De bloemencorso’s trekken elk jaar niet alleen op locatie veel duizenden bezoekers, ook de tv-uitzendingen blijken bijzonder populair.
Op 2 september wordt het corso in Eelde uitgezonden. Op 3 september volgt het corso van Zundert, een week later wordt het corso in Lichtenvoorde uitgezonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.