nieuws

Problemen bij PlusOV houden aan: lange wachttijden en taxi's die niet komen

Ter illustratie
Ter illustratie
De problemen bij de regionale vervoerscentrale PlusOV in de Stedendriehoek houden aan. PlusOV is sinds dit schooljaar verantwoordelijk voor het leerlingen- en dagbestedingsvervoer in onder meer Deventer. Bij dat vervoer gaat van alles fout.
Zo is het voor ouders van kinderen die speciaal vervoer nodig hebben niet of nauwelijks te achterhalen wie de chauffeur van hun kind is. Voor autistische kinderen is deze duidelijkheid van groot belang. Zo kregen ouders maandag op de ochtend van de eerste schooldag pas duidelijkheid.

Geen busje of twee busjes

Ouder Robin uit Twello zag maandagochtend geen taxibusje voor zijn kind verschijnen, dus besloot hij zelf maar als taxi te fungeren. Dinsdagochtend was er wel een busje, al wist de chauffeur niet dat ze het kind 's middags ook weer bij school moest ophalen. 
Op woensdagmorgen arriveren er twee taxi's voor de deur. "Echter, staat mijn zoon niet op de lijst om weer opgehaald te worden van school naar huis. Hier zakt mijn broek wederom van af", zegt hij. 

Wachttijden van ruim een uur

Ouders hadden volgens het oorspronkelijke plan in de week voorafgaand aan het schooljaar een persoonlijke ontmoeting moeten krijgen met de chauffeur. Dit is in veel gevallen niet gebeurd. Ook het contact met PlusOV loopt moeizaam. Robin spreekt van wachttijden aan de telefoon van veertig tot zeventig minuten. 
Andreas Noordam van PlusOV betreurt alles wat fout gaat en wijt de lastige situaties aan de vele extra passagiers (PlusOV kreeg er dit schooljaar 1500 reizigers bij) en de vele mutaties die moesten worden doorgevoerd.
RTV Oost hoort graag uw ervaringen met PlusOV. Mail naar nieuws@rtvoost.nl
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.