nieuws

Start Twente Ballooning: Twents luchtruim gevuld met 35 ballonnen

Het Twentse luchtruim is woensdagavond gevuld met zeker 35 ballonnen. Die stegen vanaf 19.00 uur op in het recreatiegebied 't Hulsbeek in Oldenzaal.Â
Het was het startsein voor de 27ste editie van Twente Ballooning. De eerste avond is afgesloten met een vuurwerkspektakel dat vrijdagavond na de Night Glow opnieuw is te zien. 

Optimale weersomstandigheden

De eerste avond van het meerdaagse evenement kende optimale weersomstandigheden: zonnig en droog en zo'n 22 graden. Aan de rand van het terrein stond een grote schare toeschouwers. 
Tijdens deze editie voer een Braziliaanse equipe mee. Daarnaast trok er een ballon in de vorm van een guard van de Engelse koningin door de lucht.

'Fantastisch georganiseerd'

Het evenement kent een groot aantal sponsoren: ondernemers uit de regio Gerry Nordkamp van het bedrijf Westfalen is één van hen. "Ik doe al jaren mee en vind dit een fantastisch georganiseerd festijn. Goed voor ons netwerk en leuk om clientèle mee te laten gaan met één van de ballonnen. "
Ook organisator Rien Jurg kijkt terug op een geslaagde eerste avond. "Deze editie kon niet beter beginnen. Mooi weer, veel animo van toeschouwers en leuke crewleden. "
Belangstellenden kunnen de komende dagen nog naar Het Hulsbeek om één van de ballonactiviteiten te zien. De entree is 5 euro. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.