nieuws

Dorpsraad Vroomshoop bezorgd over zwembad De Zandstuve

Dorpsraad Vroomshoop is bezorgd over de toekomst van zwembad De Zandstuve in het dorp, nu blijkt dat de exploitatiekosten van het bad in Vroomshoop veel hoger liggen dan oorspronkelijk gedacht.
De gemeente Twenterand heeft voor de exploitatie van de zwembaden De Zandstuve en een nieuw te bouwen bad in Vriezenveen-Noord een totaalbedrag gereserveerd van 645.000 euro. De Zandstuve kan rekenen op 230.000 euro. Uit de exploitatie blijkt dat het bedrag dat het zwembad nodig heeft de afgelopen jaren 280.000 euro bedroeg. 
Dat betekent dat er een gat is van 50.000 euro. Gemeente Belang Twenterand (GBT) vraagt aan het college van burgemeester en wethouders of de plannen nog wel realistisch zijn.

Niet serieus

Dorpsraad Vroomshoop deelt die mening en heeft het gevoel niet serieus genomen te worden, als de berekening gebaseerd is op basis van verkeerde cijfers. Bovendien vreest de dorpsraad dat de kosten van het nieuwe zwembad ten koste gaan van De Zandstuve.
Om die reden willen de dorpsbewoners openheid van zaken over de begroting. Ook vraagt de dorpsraad zich af of er nu ruimte wordt vrijgemaakt om het bedrag voor de exploitatie van De Zandstuve aan te vullen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.