nieuws

Han ten Broeke: "Ik heb nooit minister willen zijn om het minister zijn"

Het kabinet Rutte III is gevormd. Vorige week werd bekend dat Ank Bijleveld en Arie Slob hun functies in Overijssel inruilen voor een ministerspost in Den Haag. Een naam die ontbreekt op de lijst van ministers en staatssecretarissen is die van VVD-er Han ten Broeke uit Delden.Â
Over het kiezen voor Halbe Zijlstra als minister van Buitenlandse Zaken boven hemzelf zegt hij: "Het komt niet alleen aan op vakinhoudelijke kennis. Voor mij is het een veel minder grote verassing dan voor anderen." Ten Broeke werd ook veel genoemd als beoogd partijleider en fractievoorzitter, maar daarover zegt hij zelf in Overijssel Vandaag: "Dat ambieerde ik nooit. Dat is echt de zwaarste baan die je kunt hebben in Den Haag....fractieleider zijn van de grootste partij in de Kamer."

Keihard vak

"Politiek is een keihard vak. En dat blijkt. Het gaat niet om jou. Ik denk dat er meer mensen zijn die het jammer vinden dat er wat aan ze voorbij gaat. Ik heb mijn expertise en daar wil ik beter in worden. Maar ik wil geen minister worden om het minister zijn." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.