nieuws

Personeel Tuunte Fashion blijft in onzekerheid, ondanks doorstart

"Mooi nieuws, maar het blijft allemaal onzeker voor ons". Voor het personeel van Tuunte Fashion is het nieuws over de doorstart van de modeketen dubbel. Zeker twintig van de 41 filialen blijven open. "Maar of onze winkel blijft bestaan, is onbekend", zegt Joke Smit van het filiaal in Haaksbergen.Â
"Welke winkels openblijven, is afhankelijk van de investeerders en de verhuurders", zegt curator Vincent Jongerius. "Die zullen overeenstemming moeten bereiken. Ten minste twintig winkels blijven open. Ik sluit niet uit dat misschien meer filialen open kunnen blijven." 

Investeerders nemen Tuunte over

De afgelopen dagen heeft Jongerius overeenstemming bereikt met investeerders die ervaring hebben in de retailbranche. De namen van de investeerders die Tuunte overnemen, worden vooralsnog niet bekendgemaakt. Tuunte was volgens Jongerius één van de vele modeketens die het moeilijk hadden de laatste tijd. De verkoop bleef achter bij de verwachting, waardoor er meer geld uitging dan er binnenkwam. 
Joke Smit hoopt dat het filiaal in Haaksbergen blijft bestaan. "We hebben hier een heel hecht team", vertelt Smit. "We zijn allemaal ontslagen en zullen opnieuw moeten solliciteren op onze baan."

Emotionele tijd

De afgelopen weken heeft het Tuunte-personeel gewoon doorgewerkt. De winkels bleven open. "Deze periode was erg emotioneel", zegt Smit. "Maar de klanten gaven ons gelukkig veel moed om door te gaan. Van de een krijg je een knuffel, een ander komt een cadeautje brengen. Heel lief. Het zou fantastisch zijn als we hier als team door kunnen gaan, maar het is afwachten." 
Tuunte telde op 8 augustus, de dag van het faillissement, 260 personeelsleden. Hoeveel mensen aan het werk kunnen blijven, is nog onduidelijk. "Het is aan de investeerder wie mee zou kunnen gaan", zegt curator Jongerius. "Ik heb daar geen invloed op en kan ook geen getallen noemen. De komende week of weken zal duidelijk worden wie kan blijven." 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.