nieuws

Deventer kan vanaf nu met Peeves eten laten thuisbezorgen en ook doneren aan de voedselbank

Vanaf de bank eten bestellen EN iets doen voor de voedselbank. Vanaf vandaag is dat mogelijk met de thuisbezorg-app Peeves. In Deventer start een pilot, die de komende maanden 25.000 voedseleenheden voor de voedselbank moet opleveren.
Er is een duidelijke marktleider in de thuisbezorg-wereld, maar er is genoeg ruimte voor een initiatief als Peeves, zegt bedenker Raymond Schneider. "In de basis zijn we allemaal hetzelfde."
"Waar Peeves in verschilt is dat het in samenwerking met de voedselbank is opgezet. Als je eten bestelt, kun je meteen aangeven dat je de bezorger een houdbaar product mee terug wilt geven. Die verzamelen we en gaan uiteindelijk naar de voedselbank."

Waarom zou iemand meedoen?

"De consument is op zoek naar manieren om iets goeds te doen, een sociaal initiatief. We hebben voorraden houdbaar voedsel in huis, die vaak worden aangevuld zonder dat ze gebruikt zijn."
"Op een gegeven moment kom je dichtbij de houdbaarheidsdatum en uiteindelijk verdwijnt het in de container. Nu heb je een goede bestemming en je gooit niet onnodig eten weg."
De pilot start dus in Deventer. In december wordt gekeken of Peeves ook verder in Nederland uitgerold kan worden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.