nieuws

Wethouder Kolkman over PlusOV in Deventer: "Ik houd mijn hart vast"

Maandag beginnen de scholen in Deventer en daarmee begint PlusOV ook met het leerlingenvervoer in de stad. Wethouder Jan Jaap Kolkman houdt, na de problemen van de afgelopen twee weken, zijn hart vast. "Ik ben er niet gerust op."
Wachttijden aan de telefoon tot zeventig minuten en leerlingen die niet worden opgehaald. Er ging veel fout bij PlusOV in steden als Apeldoorn en Zutphen. Maandag is Deventer aan de beurt. "Dit weekend wordt er nog doorgewerkt. Morgen krijg ik een update over de stand van zaken, maandag zien we wel hoe ver we komen", zegt Kolkman. 
De wethouder verwacht dat de problemen minder groot zijn dan in de andere steden, omdat er meer voorbereidingstijd is geweest. "Ik heb er goede hoop op dat de uitval kleiner is dan in de afgelopen weken. Maar ik ben er niet gerust op."

Gemeente heeft chauffeurs achter de hand

Om de eventuele problemen snel te verhelpen, heeft de gemeente chauffeurs achter de hand. "Als leerlingen niet op tijd opgehaald worden, staan er op strategische punten extra auto's met een chauffeur klaar. Dit is een tijdelijke situatie, we verwachten dat we in een overgangssituatie zitten."
Ook hebben ambtenaren de routes deze week allemaal gecontroleerd. "Alle routes zijn stuk voor stuk zelf gecheckt. De routes moeten voor honderd procent kloppen. We hebben deze week alles gedaan om een goede start te maken", zegt Kolkman. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.