nieuws

Zwolle is dit weekend het Mekka van de kickbokswereld

Aanstaande zaterdag is Zwolle het middelpunt van de kickbokswereld. Dan reist iedereen die er toe doet op het gebied van vechtsport naar het Landstede Sportcentrum voor het Enfusion Live evenement. Een gala waar kickbocksen centraal staat.Â
Maar de show er omheen met licht, geluid en meercamera registratie is ook belangrijk. Directeur Edwin van Os is ook manager van zo'n veertig vechters. "Amateurs doen het meestal gratis, voor de "Messis's" kan het bedrag aardig oplopen," zegt hij in Overijssel Vandaag op TV Oost.  
Enfusion Live reist de wereld rond met kickboksevenementen waar hoog getalenteerde kickboksatleten 'acte de presence' geven. Elk live-event heeft zes A-klasse gevechten, waarvan 1 titelgevecht en 1 vrouwengevecht.

Sport in opkomst

"Op heel veel gewone sportscholen zie je nu bokstrainingen opkomen. Mensen willen toch iets van zelfverdediging doen. Afvallen, conditietraining. Zonder dat ze een klap terug krijgen. Dus op recreatief niveau zie je het gewoon groeien, de sport". Zegt van Os. 

Live over de hele wereld

Voor het eerst wordt het Enfusion Kickboksgala in het oosten van het land georganiseerd. Er doen ook twee deelnemers uit Zwolle mee; Soufyan Assa en Arjen van Heuven. Het gala wordt in 40 landen live op televisie of internet uitgezonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.