nieuws

Plaatsingsplan ondergrondse containers vanaf vandaag ter inzage voor inwoners Hengelo

Ondergrondse container / afvalcontainer
Ondergrondse container / afvalcontainer
Het ontwerp-plaatsingsplan voor de ondergrondse containers in de gemeente Hengelo ligt vanaf vandaag ter inzage voor de inwoners. Het plan is opgesteld na de ophef die ontstond toen een inwoner bezwaar maakte bij de Raad van State tegen het nieuwe systeem van afvalinzameling.
Wethouder Marcel Elferink: "Ten opzichte van het eerste ontwerp, dat we de afgelopen maanden hebben gepresenteerd, blijven er zestig locaties staan." Het aantal containers gaat in het nieuwe plan van 223 naar 283.

Wensen van bewoners

"Dit betekent dat er ten opzichte van het eerste ontwerp duidelijk meer ondergrondse containers in de stad aanwezig zullen zijn dan eerst het plan was. Dit sluit aan bij de wensen die bewoners uitspraken tijdens de inloopbijeenkomsten."
Inwoners die het plan graag aangepast willen zien, kunnen tot en met 17 oktober hun zienswijze schriftelijk en mondeling kenbaar maken. Het plan is te vinden op de website van de gemeente Hengelo en op het Publieksplein van het stadskantoor.

Tik op de vingers

Onlangs tikte de Raad van State de gemeente op de vingers over de manier waarop ze inwoners inspraak gaf op de plaatsing van ondergrondse containers.
Een inwoner van Hengelo was naar de Raad gestapt, omdat hij het niet eens was met de plaatsing van een ondergrondse afvalcontainer. De Raad van State oordeelde dat de man geen bezwaar kon maken, simpelweg omdat er geen concreet plan was waar de man bezwaar tegen kón maken.

Concrete locaties

De Raad van State oordeelde dat de gemeente aan de slag moest om een goed plan af te leveren, een plan waarin de locaties van alle ondergrondse containers concreet zijn vastgelegd. Veel inwoners zijn niet blij met een afvalcontainer voor hun deur of vinden juist weer dat ze te ver moeten lopen met afvalzakken.
Na de periode van inspraak stelt het college van B en W de definitieve locaties vast. Op basis van de ingekomen reacties bepaalt het college dan ook het verdere proces en de planning rondom de uitvoering.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.