nieuws

Forse celstraf geëist tegen oud-stagiair na overval sportwinkel Borne

Gewapende overval op sportzaak in Borne
Gewapende overval op sportzaak in Borne
Tegen een 23-jarige man die vorig jaar een overval pleegde op de sportwinkel in Borne waar hij eerder stage liep, is vandaag drie jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij moet zich ook verantwoorden voor de beroving van een klasgenoot en twee inbraken.
De man pleegde de overval op de sportwinkel aan de Stationsstraat op de koopavond van 11 november vorig jaar. Met een bivakmuts en een vuurwapen in zijn hand liep hij de zaak binnen, maar de 69-jarige eigenaar was niet onder de indruk. Hij herkende in de overvaller zijn voormalig ROC-stagiair uit Enschede en joeg hem weg. 

'Geen geld'

De verdachte beriep zich tot vandaag op zijn zwijgrecht, maar vertelde tegen de Almelose rechters voor het eerst wat er allemaal gebeurde. "Ik had al drie dagen niet gegeten, ik had geen geld", vertelde hij. Na uitgebreid posten voor de winkel liep hij naar binnen.
Daar werd hij tot zijn verrassing geconfronteerd met een lege winkel. Er stond niemand achter de kassa. "Dat had ik niet verwacht, dus ik liep door naar achteren. Daar hoorde ik iemand goedenavond zeggen. Ik schrok, hield mijn arm gestrekt met het wapen op hem gericht, maar de eigenaar schreeuwde me toe dat ik moest opdonderen en dat heb ik toen maar gedaan."

'Misselijk'

De oud-stagiair rende richting het station in Borne, achterna gezeten door de zoon van de eigenaar en een medewerker. Die grepen hun voormalige collega in de kraag en droegen hem over aan de politie.
Volgens de officier van justitie is de overval een ontzettend kwalijk feit. "Je probeert mensen te beroven die je tijdens je stage in hun midden opnamen; misselijk." Tegenover de rechtbank gaf de Enschedeër aan dat hij spijt had, maar daar geloofde de officier van justitie niets van.

Playstation

De man zou twee weken voor de overval in Borne een klasgenoot met geweld beroofd hebben in een park in Enschede. Het slachtoffer was naar het park gelokt met een smoes, om spelletjes te spelen op zijn Playstation. In plaats daarvan werd de spelcomputer hem afgenomen en werd hij gedwongen geld te pinnen.
Over twee weken doet de rechter uitspraak in de zaak tegen de man.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.