nieuws

Juwelier winkelcentrum Keizerslanden eist cameratoezicht na derde inbraakpoging

Juwelier Marleen Peters in het Deventer winkelcentrum Keizerslanden eist dat er camera's in het winkelgebied worden geplaatst. Het moet de inbraken en pogingen daar toe stoppen.
Peters zit nu vier weken in een gloednieuwe winkel in het al gerenoveerde deel van winkelcentrum Keizerslanden. In die periode is er drie keer een inbraakpoging bij haar gedaan. Ook de volledig vernieuwde Albert Heyn in het winkelgebied kreeg al inbrekers op bezoek.

Steun gemeente

De juwelier heeft inmiddels ijzeren deuren laten plaatsen bij de entree van haar winkel, maar eist nu dat er ook camera's in het openbare gebied van het winkelcentrum worden geplaatst. Een verzoek daartoe ligt inmiddels bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en wordt ondersteund door de gemeente Deventer.
"Waanzinnig frustrerend", zegt voorzitter Mathieu de Leeuw van de winkeliersvereniging Keizerslanden over de criminele ellende waar het winkelgebied mee te maken heeft, juist in een periode dat het winkelcentrum volledig vernieuwd wordt. De Leeuw: "Wij doen elke dag ons stinkende best om de winkels hier goed te krijgen, maar tegen dit soort lieden valt niet te vechten."

Eis

De Leeuw heeft goede hoop dat de camera's in de openbare ruimte in het winkelcentrum er op korte termijn komen. Wat juwelier Peters betreft kan dat niet snel genoeg gebeuren. "Enorm lastig allemaal", zegt ze. "Drie inbraakpogingen in vier weken, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Ik eis dat er nu camera's geplaatst worden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.