nieuws

Eric Milton: van stoere marinier naar zachte opera tenor

Eric Milton maakte ooit deel uit van het Korps Mariniers als kikvorsman en parachutist. Hij had een stuntbedrijf en werkte bij een arrestatieteam. Nu is Eric een klassiek geschoolde tenor die heeft deelgenomen aan het Nederlands Reisopera. Zijn achtergrond is minstens even divers als zijn repertoire.
Songs uit de West Side Story; Les Miserables; pop en klassieke duetten: Eric Milton is een veelzijdige zanger. Maar als kind viel hij niet op zegt hij in Overijssel Vandaag: "Ik was vrij introvert, maar het had ook wel te maken met mijn omgeving. Met de tijd. Maar ik heb op een gegeven moment tegen mezelf gezegd; als ik vijftig ben ga ik zingen."

Muzikale wereldreis

Leven en muziek. Eric verbindt beide en verhaalt over het leven in relatie tot de nummers op zijn repertoire. En zo komen liefde, angst, verlies, pijn, boosheid, stress, geluk, groei, licht, hoop en vergeving allemaal voorbij tijdens zijn dynamisch optreden, een muzikale wereldreis.
Eric is als gitarist ooit begonnen in een Zwolse rockband. Sinds drie jaar zingt hij als tenor en heeft hij inmiddels zijn tweede studioalbum uitgebracht. 
Zondag 12 november maakt Eric Milton zijn muzikale reis in de Zwolse theaters. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.