nieuws

Verbod op demonstraties in Enschede behoort nog altijd tot de mogelijkheden

"Niet uitgesloten is dat er een moment komt waarop je moet vaststellen dat er zoveel op ons afkomt, letterlijk en figuurlijk, dat je de veiligheid niet meer kunt garanderen. En dan is, ook nu nog steeds, een verbod niet uit te sluiten."
Dat zegt Ton Kamp namens de gemeente Enschede in aanloop naar de demonstraties van komende zondag. Neo-fascistische en ultrarechtse groeperingen demonstreren op verschillende plekken in de stad.

'In goed gesprek'

"Ik denk dat we er wel klaar voor zijn", zegt Kamp. "We zijn tot nu toe in goed gesprek met de organisatoren van de verschillende demonstraties. Zo lang iedereen zich aan de afspraken en de voorwaarden houdt, denk ik dat het beheersbaar is."
Kamp doelt daarmee onder meer op de verschillende aantallen naar Enschede afreizende demonstranten waarvan op internet sprake is. "We hopen dat degene die zich bij ons heeft gemeld om te demonstreren zich houdt aan wat'ie gemeld heeft. Berichten dat er honderden mensen deze kant op komen verbazen ons ook. Want tegen ons zijn heel andere getallen genoemd."

FC Twente - FC Utrecht

Komende zondagmiddag speelt FC Twente thuis ook nog eens tegen FC Utrecht. Volgens Kamp heeft burgemeester Van Veldhuizen niet overwegen dit duel te verbieden. "Wel is gevraagd het aanvangstijdstip van half één naar half drie te verzetten. Anders zou het een moeilijke zaak geworden zijn", aldus Kamp.
Hij hoopt uiteindelijk zondagavond met een biertje in de hand te kunnen terugkijken op een goede dag voor Enschede. "Dat FC Twente de eerste drie punten pakt en dat de demonstraties goed en ordentelijk verlopen zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.