nieuws

Raadslid Stella Hanssen uit Hardenberg verruilt D66 voor VVD

Een opmerkelijke overstap in de gemeenteraad van Hardenberg: raadslid Stella Hanssen verruilt haar lidmaatschap van D66 voor de VVD. Dat schrijft Hanssen op Facebook. Ze kon zich niet langer vinden in de lijn en de opvattingen van de D66-fractie.
"Helaas heb ik gemerkt dat de drijfveren binnen D66 verschillen en dat we niet altijd vanuit dezelfde motivatie tot besluiten komen. Ik noem dit partijpolitiek. Het is dan ook vanwege deze partijpolitiek dat ik tot het besluit gekomen ben dat ik binnen D66 niet langer een rol wil spelen", schrijft Hanssen. 

VVD is nieuw thuis

Hanssen noemt de VVD een nieuw thuis. "In de VVD Hardenberg heb ik een partij gevonden die goed aansluit bij mijn opvattingen en beelden over de toekomst van de gemeente en waarbinnen ik mezelf door kan ontwikkelen op die punten die voor mij zo wezenlijk zijn."
"Ik heb voor mezelf dus een nieuw thuis gevonden. Een oprechte en eerlijke partij die zich bevlogen en betrokken inzet voor de belangen van de gemeente Hardenberg en haar inwoners."

Hanssen stond aan wieg D66 Hardenberg

Het raadslid was een van de initiatiefnemers om D66 in Hardenberg weer nieuw leven in te blazen. Dit gebeurde in 2013, waarna de partij in 2014 na een lange afwezigheid met twee zetels terugkwam in de gemeenteraad. 
Vanaf vandaag vertegenwoordigen Bert Gelling, Erik Back, Petra Baarslag-de Mönnink, Alex Reiling en Stella Hanssen de VVD in de Hardenbergse gemeenteraad. In maart 2018 worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.