nieuws

Jobcoach uit Almelo krijgt werkstraf voor oplichten werkzoekenden

De man heeft een werkstraf van 180 uur gekregen
De man heeft een werkstraf van 180 uur gekregen
Een 49-jarige jobcoach uit Almelo is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf omdat hij een groot aantal werkzoekenden oplichtte.Â
De man beloofde bemiddeling voor prachtige banen, maar stak de betaling van ruim 20.000 euro in eigen zak en liet zijn klanten zitten.
Enkele van de werkzoekenden merkten dat pas als ze ergens kwamen voor een sollicitatiegesprek. Dan bleken er helemaal geen vacatures of afspraken te zijn.

Andere aanbiedingen afgeslagen

De slachtoffers van de Almeloër komen uit het hele land. Twee weken geleden puilde de publieke tribune in de rechtbank uit van gedupeerden die hun geld terug willen. Voor sommige klanten was de fraude extra zuur, omdat zij zoveel vertrouwen hadden in de banen die de jobcoach hen beloofde, dat ze andere aanbiedingen afsloegen.

Kwalijk

Volgens de rechtbank heeft de jobcoach startende ondernemers en mensen die werkloos zijn of die op korte termijn werkloos zouden worden aan het lijntje gehouden.
"Hij wist dat hij zijn beloften niet kon waarmaken en gaf zijn klanten valse hoop. Dat is erg kwalijk. Zijn klanten zochten financiële zekerheid of hadden financiële zorgen en ze vertrouwden op hem om dat op te lossen. In plaats daarvan werden ze alleen maar verder in de ellende gestort", aldus de rechter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.