nieuws

Veel inbraakmeldingen in Hengelo, politie adviseert ook overdag deur op slot te draaien

Insluiper in appartement aan de Canadian Grenadier in Hengelo
Insluiper in appartement aan de Canadian Grenadier in Hengelo © RTV Oost / Onder de Loep
Midden op de dag rent hij ineens haar woonkamer in en grijpt naar de la onder de kast. "Ik schrok me wild en riep: wat doet u in mijn huis." De 76-jarige Hermien Bosman uit Hengelo is één van de vele slachtoffers van insluipers. Vooral in Hengelo krijgt de politie de laatste weken veel meldingen.
"Ik had boodschappen gedaan en stond in de keuken de spullen uit te pakken", vertelt Hermien Bosman. Ze woont in een appartement aan de Canadian Grenadier in Hengelo. Vorige week maandag, 11 september, kreeg zij ongewenst bezoek.

Man rent ineens de woonkamer in

"Ik stond in de keuken en hoorde gebonk. Ik kon het geluid niet goed thuisbrengen. Totdat ik ineens een man mijn woonkamer in zag rennen. Hij rende meteen naar de la onder mijn kast." 
"Ik riep: wat doet u in mijn huis. Toen zag de inbreker mij. Hij schrok zo dat hij meteen naar de galerij rende. Ik ben achter hem aan gerend en heb geroepen: hoe komt u in mijn huis." De inbreker draait zich dan nog even om, zwaait wat met zijn armen en vlucht via het trappenhuis naar beneden. Waarschijnlijk naar de uitgang van het appartementencomplex. 

Groot Driene

"Gelukkig is er bij haar niets gestolen", zegt Chantal Westerhoff van de politie. "Maar de nacht erna in de wijk Groot Driene wel. In een huis aan de Theo van Loonstraat stond midden in de nacht de bewoonster van 87 oog in oog met een insluiper. Hij stond in haar slaapkamer, maar toen hij haar zag is de inbreker op de vlucht geslagen. In het huis bleken toen alle kasten en lades open te staan. Er waren allemaal sieraden verdwenen." 
Of het om dezelfde dader gaat, is niet duidelijk. "We krijgen de laatste tijd wel veel inbraakmeldingen uit Hengelo. Ook vaak op klaarlichte dag. We willen mensen erop attent maken dat ze hun woning goed afsluiten. Als de deur niet in het nachtslot zit, is een geoefende inbreker snel binnen. Daarom adviseren we ook: doe de deur op het nachtslot, dus niet alleen de deur achter je dicht trekken." 

'Deur ook overdag op slot'

Bij Hermien Bosman zit de deur nu ook overdag op slot, als ze thuis is. "Dat doe ik nu wel. Ik merk dat ik bij sommige geluiden nog een beetje angstig ben, maar dat zal wel slijten denk ik."
De politie zoekt getuigen van de inbraken bij het appartement aan de Canadian Grenadier in Hengelo (maandag 11 september, inbraak tussen 14.00 uur en 14.30 uur) en de inbraak aan de Theo van Loonstraat in Hengelo (dinsdag 12 september, inbraak tussen 4.00 uur en 5.00 uur.) Tips? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.