nieuws

Psychiater moet jonge Poolse verdachte van diefstal taxi in Almelo onderzoeken

Advocaat rechter toga rechtbank
Advocaat rechter toga rechtbank
Een psychiater moet onderzoeken wat er aan de hand is met een Poolse man die ervan wordt verdacht dat hij in juni met geweld een taxi heeft geroofd. Dat heeft de rechtbank van Almelo vandaag besloten.Â
De psychiater moet bovendien beoordelen of de man misschien als minderjarige moet worden vervolgd.
Voordat de rechtbank met haar beslissing kwam, eiste de officier van justitie nog twintig maanden onvoorwaardelijke celstraf wegens 'carjacking' tegen de 19-jarige.

Gestolen auto

De Pool zou de chauffeur van een taxi in Almelo een groot mes op de keel gezet hebben, waarna hij er met de taxi vandoor ging. De Pool werd een uur later in de buurt van Amersfoort aangehouden op de snelweg. Hij reed in de gestolen auto, die niet meer heel duidelijk herkenbaar was als taxi.
De man zou onderweg de lichtbak en de navigatie van de auto gesloopt hebben.

Belediging of liefdesverdriet

Tijdens de rechtszaak vertelde de man dat hij de chauffeur een mes op de keel zette nadat die hem een "stomme Pool" had genoemd. Maar wat er precies gebeurde weet hij ook niet meer. Dat kwam door drank- en drugsgebruik, veroorzaakt door liefdesverdriet omdat zijn vriendin het net had uitgemaakt.
Uit de verklaring van de chauffeur van de taxi bleek dat de man al een onderbuikgevoel had bij de 19-jarige. Die had op de avond van de roof al twee keer eerder bij hem in de taxi gezeten voor wat de rechtbank 'onzinritjes' noemde.
De man wilde van de ene kant van het station in Almelo naar de andere kant. Dat is amper honderd meter lopen maar met de auto is het een paar kilometer rijden.
De rechtszaak gaat over maximaal drie maanden verder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.