nieuws

Toedracht beschieting woning Almelo nog vraagteken voor politie

De politie heeft nog geen idee wat de aanleiding geweest kan zijn voor de beschieting van een woning in Almelo, in de nacht van maandag op dinsdag. "Dat is voor ons nog een vraagteken", zegt politiewoordvoerster Chantal Westerhoff. "Wat is daar gebeurd?"
Rond half twee 's nachts werd het huis aan de Rietstraat beschoten. Dat was kort nadat er op twee plaatsen in Enschede was geschoten op gebouwen. Op een woning aan de Benkoelenstraat en op de Shisha Lounge LuxXx aan de Brinkstraat. 

Rond dezelfde tijd

Of er een verband is tussen de drie incidenten kan de politie nog niet zeggen. "We onderzoeken dat. Het is ook rond dezelfde tijd gebeurd", zegt politiewoordvoerster Chantal Westerhoff.
De politie gaat er op dit moment echter van uit dat het twee verschillende zaken betreft. In de woning in Almelo woont een vrouw met haar 16-jarige zoon. "Zij heeft geen idee wat daar gebeurd is", aldus Westerhoff.  Een foutje misschien? "We onderzoeken diverse scenario's. We bekijken met wie zij omging. We houden een buurtonderzoek."

Nog veel getuigen nodig

Enschede wordt de laatste maanden geplaagd door zware geweldsincidenten. Wat het onderzoek bemoeilijkt, is dat de betrokken mensen niet willen praten met de politie", aldus Westerhoff. Ze vraagt nog een keer met klem of mensen die wel informatie hebben zich willen melden. "We hebben nog veel getuigen nodig."
Mensen die wel wat weten, kunnen dat ook anoniem melden bij de politie. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.