nieuws

Man (65) grijpt vrouw in kruis in Kampen: twee weken voorwaardelijke celstraf

Rechtspraak
Rechtspraak
De rechtbank in Zwolle heeft vandaag een 65-jarige man uit Kampen veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Hij betastte begin februari een bezoekster van een café in Kampen.
Volgens de vrouw ging de 65-jarige van voor naar achter met zijn duim over haar kruis toen ze van haar barkruk opstond. Een medewerker en een bezoeker hoorden de vrouw uitroepen: "Je grijpt toch niet zomaar iemand in haar kruis?"

Uit het café gezet

Na het incident werd de man meteen uit het café gezet en aangehouden. Zelf ontkende de man tijdens zijn rechtszaak: "Ik heb haar met geen vinger aangeraakt."
De rechtbank volgt in het vonnis het advies van de reclassering. Die bezochten de man thuis en maken zich grote zorgen over de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de man.

Man is er slecht aan toe

Hij leeft in een zwaar vervuilde woning, is lichamelijk een wrak door een ernstig ongeluk en jarenlang alcoholmisbruik. Ook is er waarschijnlijk sprake van Korsakov bij de man. Hij is er te slecht aan toe om een celstraf uit te zitten en kan een werkstraf niet aan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.