nieuws

Rechtbank: verdachte Almelose moordzaak moet op zitting komen

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
De 29-jarige man die wordt verdacht van de moord op zijn vriendin Ribanna van Montfoort uit Almelo wordt verplicht om te verschijnen op de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak. Dat heeft de rechtbank in Almelo vandaag besloten op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM). De man zou 'niet gemotiveerd zijn om te verschijnen'.
De 29-jarige Ribanna van Montfoort werd op 9 oktober vorig jaar levenloos aangetroffen in haar woning aan de De Ruyterstraat. Ze bleek met drie messteken in de hals en borststreek om het leven te zijn gebracht. De politie hield diezelfde dag nog haar 29-jarige vriend aan, hij zou kort voor haar dood in haar woning geweest zijn.
Tijdens verhoren bij de politie gaf hij aan dat hij het levenloze lichaam van zijn vriendin vond en er daarna in paniek vandoor ging. Verder zegt hij zich niets te kunnen herinneren.

Observatie in het PBC

Afgelopen maand werd de man onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC). Wat de uitkomst van dat onderzoek is, blijft nog onduidelijk. Het rapport van de deskundigen is nog niet klaar.
Uit een eerdere rapportage blijkt dat de 29-jarige een narcistische stoornis met theatrale trekken en een paniekstoornis heeft. Over het geheugenverlies kon geen uitsluitsel gegeven worden.

'Buurman horen over geluiden'

De advocaat van de verdachte wil een benedenbuurman van het slachtoffer horen als getuige, De man verklaarde tegen de politie dat hij tegen twee uur 's nachts iemand de trap op hoorde gaan en dat de honden van Ribanna veel lawaai maakten.
Dat zouden ze niet doen als ze de bezoeker kenden volgens de raadsman. Mogelijk was er een andere bezoeker. De advocaat heeft ook gevraagd of hij inzage mag in de Whatsapp-gesprekken tussen het slachtoffer en haar vriend in de laatste dagen van haar leven. Dat is toegestaan.
De inhoudelijke behandeling van de zaak is gepland op 17 november.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.