nieuws

Handelsmissie naar China levert Tribelt in Haaksbergen mogelijk opdracht op

Metaalbewerkingsbedrijf Tribelt in Haaksbergen gaat mogelijk een transportband leveren aan een bedrijf in China. Het is het resultaat van een bezoek dat een Overijsselse handelsdelegatie onder leiding van gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel afgelopen week bracht aan het land.Â
Met een goed gevoel stapt Henri Veldhuis van Tribelt komend weekend in China het vliegtuig in, terug naar Nederland. Terug naar Haaksbergen. Nee, concrete contracten of verkopen zijn er niet gesloten maar dat was vooraf ook niet in de insteek. "We hebben wel een hele mooie ingang bij een bedrijf gevonden. Daar hadden we vooraf niet op durven hopen", aldus Veldhuis. 

Probleem oplossen

Tribelt gaat kleine stukjes transportband opsturen naar een visverwerkingsbedrijf in China. "Ze hadden daar een probleem met hun transportinstallatie en wij denken dat we dat kunnen oplossen."
En daarom stuurt het bedrijf uit Haaksbergen dus kleine stukjes transportband naar China. De visverwerker kan dan kijken of die Nederlandse transportband inderdaad de oplossing biedt waar de Chinezen naar op zoek zijn. Dat wordt nog even spannend dus, maar ook als dit er niet uit was gekomen, was het voor Veldhuis en Tribelt een nuttige week geweest. 

Kijkje in de keuken

"Het was een indrukwekkende week. We hebben een kijkje in de keuken gekregen van Chinese bedrijven. En we hebben nu een geweldige kans om een verre markt aan te boren."
Het voorzichtige contact dat er nu is ontstaan tussen de twee bedrijven zal nog niet direct leiden tot uitbreiding bij Tribelt. "Maar als we hier voet tussen de deur kunnen krijgen, zou het zomaar kunnen dat we op termijn wel moeten uitbreiden." Veldhuis verwacht dan meer opdrachten in China te krijgen. 

Immens veel

Een goed beeld krijgen van hoe het werkt in China kan maar op één manier. Dan moet je er zelf naar toe. "Je moet het met eigen ogen zien", zegt Veldhuis. "Op veel gebieden liggen ze voor, maar er moet ook nog immens veel gebeuren. Dat kan hun eigen economie niet bijbenen. Daar hebben ze hulp bij nodig." 
Hulp die Tribelt graag biedt. Dit weekend stapt Veldhuis weer in het vliegtuig terug naar Nederland. "Met een heel tevreden gevoel. We hebben een helder beeld gekregen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.