nieuws

Storm raast over Overijssel met flinke schade tot gevolg

De herfststorm bereikte aan het eind van de ochtend Overijssel. Windstoten met een snelheid van 75 tot 100 km/u maakten korte metten met talloze bomen in de provincie. Ook is er schade aan woningen, auto's en het spoor gemeld. In Mariënheem stortte een tent in waar paarden stonden gestald voor het evenement CSI Salland.
In Dedemsvaart is een lijnbus met een personenauto in botsing gekomen. De bestuurder van de personenauto raakte hierbij gewond en moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In de lijnbus raakte niemand gewond.
De toeristen in Giethoorn kregen ook een schrik, want op het Noorderpad vielen twee bomen op een woning. Er zijn daar geen gewonden gevallen. 
Het treinverkeer tussen Borne en Enschede is stilgelegd vanwege stormschade op het spoor. Er zijn bussen ingezet om de gestrande reizigers te vervoeren. Verwacht wordt dat de treinen tegen twee uur vanmiddag weer rijden.
In Mariënheem is er veel schade doordat bij het paardenevenement CSI Salland een aantal tenten zijn omgeblazen. 
Op de Poppenallee in Dalfsen zijn twee berkenbomen omgevallen. Een boom versperde de rijbaan van de N757 richting Zwolle. Het verkeer moest wachten tot de brandweer het gevaarte van de weg had gehaald.
Een vallende boom in Stegeren miste op een haar na een woonhuis. En er is in Stegeren iemand zijn trampoline kwijt. Het speeltoestel werd meegevoerd door de storm en kwam terecht gekomen in de bosjes naast het fietspad aan de Coevorderweg. 
Een afgebroken boomtak heeft de Woldlakeweg in Scheerwolde versperd. De brandweer van Oldemarkt probeert de weg vrij te maken. Er moet een hoogwerker aan te pas komen om nog meer gevaarlijke takken uit de boom te verwijderen. 
Ook op de Saamweg in Hoge Hexel ligt een boom op straat. De brandweer moet de boom nog weghalen. De weg is versperd voor het verkeer. Hetzelfde geldt voor de Havezatheweg in Hasselt. De weg is ook daar versperd voor het verkeer, totdat de boom door de brandweer is weggehaald.  
In Twente ging de eerste boom tegen de vlakte op het Beukenlaantje in Markelo. Het is een flink gevaarte, waardoor het nog wel een tijd zal duren voordat de weg is vrijgekomen. 
De brandweer is in Hardenberg bezig met het zagen van takken uit een boom bij de ingang van de Gereformerde basisschool Ds. G. Doekes. Uit veiligheidsoverwegingen is het pad naar de school afgezet. Ook aan de Meteoorlaan heeft de brandweer uit voorzorg een boom omgezaagd die op het punt stond om te vallen.
Aan de Cato Elderinklaan in Oldenzaal viel een boom bovenop een geparkeerde auto. Die is zwaar beschadigd. De brandweer zaagt de boom in stukken om de de straat en de auto vrij te maken.
Aan de Boslandweg in Vriezenveen is een deel van de boom afgeknapt. De weg was geblokkeerd. Een graafmachine hielp de brandweer om de weg vrij te maken. Op de nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen hangt een tak gevaarlijk boven de weg. De hoogwerker van de brandweer gaat de tak weghalen. De weg is voorlopig afgesloten.
Ook in Vriezenveen: een deel van het dak is van een caravanstalling gewaaid aan de Kanaalweg Noord. Het dak kwam enkele meters verderop terecht, waardoor een naastgelegen pand beschadigd is geraakt.
Aan de Spenkeling in Goor viel een grote eik boven op het dak van een woning. De boom nam in zijn val een lantaarnpaal mee. De schade is groot.
Op de Mekkelenbergweg in Albergen is een berkenboom geknakt. De brandweer zal de boom in zijn geheel verwijderen.

Storm voorbij

Volgens Weeronline was het hoogtepunt van de storm om twee uur vanmiddag voorbij. Het kan vanmiddag nog wel hard waaien en kunnen zich nog enkele windstoten met een snelheid tot 80 km/u voordoen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.