nieuws

Fietsendief in Vriezenveen doet aangifte van fietsdiefstal en wordt gearresteerd

Politie
Politie
Een fietsendief in Vriezenveen was niet blij toen zijn pas buitgemaakte e-bike werd 'gejat'. Dus deed hij aangifte bij de politie - en werd zelf gearresteerd.
Een opmerkelijk verhaal op de Facebook-pagina van de politie Twenterand. Een fietsendief, die op dinsdag 12 september een elektrische fiets ontvreemdde bij een supermarkt in Vriezenveen, liep wel heel knullig tegen de lamp.

Schoondochter vindt gestolen fiets

Bijna twee weken na de diefstal spotte de schoondochter de gestolen e-bike van haar schoonmoeder bij een voetbalvereniging in de gemeente Twenterand. Met het reservesleuteltje kon de fiets inderdaad van het slot worden gehaald en kwam de fiets weer in het bezit van de rechtmatige eigenaar.

Eind goed, al goed?

De verdachte liet het er echter niet bij zitten deed en een oproep aan degene die ‘zijn’ fiets had gestolen bij de voetbalvereniging. Mocht deze persoon de fiets niet terugzetten, dan ging hij over tot aangifte bij de politie, aldus de verdachte.
Omdat de elektrische fiets natuurlijk niet werd teruggezet, deed de verdachte aangifte van diefstal - van de fiets die hijzelf had gestolen. Vervolgens kon de verdachte aan de hand van beveiligingsbeelden, het bericht op Facebook, de (valse) aangifte en getuigenverklaring van de schoondochter worden geïdentificeerd.
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en de man zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter, besluit de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.