nieuws

Grote collectie PONG-spellen in spelcomputer-museum Zwolle

In het spelcomputer museum in Zwolle is sinds vandaag een grote ruimte ingericht voor de grootste collectie PONG-spellen van Nederland.
In het voormalige postsorteercentrum aan de Westerlaan is al een een enorme hoeveelheid computerspellen te vinden. En sinds vandaag is daar de privé-collectie van René Lips uit Zwijndrecht aan toegevoegd.

Gehuld in PONG-shirt

"In ben zo'n 20 jaar geleden begonnen met het sparen van spelcomputers", vertelt Lips, die voor de gelegenheid is gehuld in een PONG-shirt. "En op een gegeven moment kwam ik de oude PONG-computers tegen. Ik kende ze zelf niet, want ik was nog niet eens geboren. Maar heb er inmiddels wel zo'n vierhonderd."
Wie denkt dat hij nu wel zo'n beetje alles heeft op het gebied van PONG-spellen komt bedrogen uit. "Ik heb nog lang niet alles. PONG-games zijn destijds over de hele wereld uitgebracht. Ik denk dat er in totaal zo'n 1500 verschillende versies zijn."

In de garage

Blikvanger is een Winner IV, een kast zo groot als een jukebox. "Die stamt uit 1973. Hij stond bij mij in de garage, want hij kon niet door de deur."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.